Veckans bubblare: vecka 47

Övrigt / Permalink / 0
Spänningen är olidlig! Vad är det för pärla från arkivet som krävde vår uppmärksamhet förra veckan? Det är inte mindre än ett inlägg med två pingviner från december, år 2012. Ett bra tag sedan med andra ord. Om du vill kika på pingvinerna i högre upplösning kolla in Origami Pingviner. Vilken av pingvinerna tycker du bäst om?
 
 

Vad vill du läsa om?

Övrigt / Permalink / 0
Nu när bloggen är mer aktiv igen försöker jag planera månad för månad vad jag ska blogga om. Just nu är det dags för decemberplaneringen! Har du önskemål om vad du vill ska dyka upp på bloggen i december? 
 

Fåglar som stannar

Bilder / Permalink / 0
I boken Origami Animals av Michael G. LaFosse finns dessa två modeller. Kardinalfågeln som är på den översta bilden tycker jag väldigt mycket om att vika. Den är relativt enkel att vika (när du läser diagrammet noggrant), men samtidigt finns det en finess i modellen som jag uppskattar. Hönan på den nedre bilden hade jag aldrig vikt tidigare. Det är en enkel modell att vika och tycker jag att Michael G. LaFosse har gjort en bra jobb att designa en relativt lätt modell som faktiskt ser ut som en höna. Plus i kanten för det!
 
Till top