The Baxter

Bilder / Permalink / 0
Jag blev inte riktigt nöjd med modellen The Baxter första gången jag vek den. Jag kände att det pricka pappret inte riktigt fick fram alla detaljer, så jag bytte till ett enfärgat och fortsatte vika. Personligen tycker jag att den är snyggare i enfärgat.
 
Vad tycker ni? Prickigt eller enfärgat? Den prickiga hittar ni i inlägget Polka dots butterflies part. 2.
 
 

Polka pots butterflies part. 2

Bilder / Permalink / 0
Älskade Alexander! Min absoluta favorit bland Michael LaFosse's fjärilar är Alexander Swallowtail. Jag tycker att den är väldigt vacker och är faktiskt anledningen till varför jag önskade mig boken Origami butterflies från början. På bilden till vänster har jag vikt en Alexander Swallowtail och den är nog egentligen inte svårare än någon annan fjäril i Origami butterflies, utan svårigheten ligger nog i att det är fler moment. Sedan tror jag att alla som viker tycker olika saker är olika svåra, så som alltid är det svårt att uppskatta en modells svårighet. 
 
Modellen på bilden till höger heter The Baxter. Den är också en trevlig modell att vika, men jag tror det gör sig bättre med enfärgat papper. Jag skulle säga att den modellen är något lättre att vika än Alexander Swallowtail. Jag är inte helt nöjd med min version av The Baxter, men så är det första gången jag viker den modellen också. 
 
 

Polka pots butterflies part. 1

Bilder / Permalink / 0
Att vika på tema tycker jag är roligt och som jag berättade i ett tidigare inlägg håller jag på att vika igenom alla modeller i boken Origami butterflies av Michael G. LaFosse. Förutom att vika alla modeller har jag bestämt mig för att vika dem med prickigt papper. Så här får ni de fyra första modellerna!
 
Första modellen högst upp till vänster heter A Butterfly for Alice Gray och är en av de enklaste modellerna i boken, vilket även syns då den har få detaljer som får den att stå ut. Modellen högst upp till höger heter The Lillian och på bilden syns inte alla detaljer. Den här modellen är något svårare. 
 
Fjärilarna längst ner till vänster heter The Lillian och den modellen tycker jag desto bättre om. Den är elegant och estetiskt tilltalande samtidigt som den också är relativt enkel att vika. Tillsist har Alexander Aztec Swallowtail som ni kan se längst ner till höger. Den modellen utmanade mig rejält, men när jag läste diagrammet noggrannare gick det bättre. Trevlig modell som blir väldigt vacker!
 
 
 
Till top