First attempt

Bilder / Permalink / 0
Första gången man viker en ny modell blir det sällan ett toppresultat. För några dagar sedan bestämde jag mig för att vika en elefant som är designad av Li Jun. När saker och ting inte går min väg brukar jag skylla på pappret. Ibland är det faktiskt så att pappret inte passar den typen av modell, men den här gången var det inte så. Jag tänkte i alla fall ge er möjligheten att se mitt första försök att vika en söt liten elefant. Jag har använt ett papper som är 17x17 cm och jag rekommenderar att man använder ett något större papper. Helst 24x24 cm. 
 

Origami i London

, Papper / Permalink / 0
Jag är alltid på jakt efter origamipapper. För ett tag sedan pratade min syster och jag om vi ska åka till London någon gång framöver. Efter det samtalet googlade jag självklart på vart i London jag skulle kunna få tag i origamipapper. Och jag hittade tre lovande butiker. 
  • Japan Centre som ligger på 14-16 Regent Street, London.
  • Paperchase som har ett tjugotal butiker i London.
  • Bookends som ligger i Clerkenwell, London.  
Jag har själv inte besökt någon av butikerna, men hoppas kunna göra det när jag åker till London nästa gång. Sedan måste jag tipsa om Yasutomo's hemsida för där kan du hitta massor av origamipapper. 
Till top