Folds: Pental fold

Idag ska jag visa vad en pental fold innebär. Om du har sett inlägget om Base fold: Bird base har du redan vikt en pental fold utan att du kanske visste om det. Pappret jag använder för att visa den här tekniken är 15x15 cm samt tvåfärgat, ovansidan är blå och undersidan är rosa. 
 
Denna teknik kan vara svår i början, men jag ska försöka ge er några tips på vägen. Redan innan vill jag ge er två tips. Första tipset är att vika så noggrant som möjligt. Står det att du ska vika hörn mot hörn är det hörn mot hörn som gäller. Andra tipset är att göra så skarpa veck (eng. crease) som möjligt. När du viker kan du dra din tumme längs med vecket för att göra det tydligare och skarpare.
 
Första steget är att vika en square base och om du har glömt bort eller inte vet hur man viker den basen visar jag det i inlägget Base fold: Square baseDå kör vi! Och som vanligt, om något steg är svårt att förstå skriv en kommentar så ska jag försöka förtydliga eller förklara på ett annat sätt. 
 
 
1. Vik en square base, tänk på att ha den öppna delen nedåt. Genom att ta tag i den nedre spetsen ska du kunna lyfta första lagret. Om du kan göra det, toppen! Om inte, rotera pappret så att du kan göra det.
2. Vik den vänstra fliken längs med mittlinjen, men bara det översta lagret. I och med att jag redan har gjort detta på baksidan, ser det ut som det gör. Så kom ihåg, ta bara med den övre fliken. 
 
 
3. Vik den högra fliken längs med mittlinjen, bara det översta lagret.
4. Vik ner den övre fliken längs med kanten på dina två tidigare vikningar. Detta gör jag för att skapa ett veck som sedan kommer underlätta för oss i de nästkommande stegen. 
 
 
5. Vik upp dina tre senaste vikningar som du har gjort i steg 2-4.
6. Ta tag i nedre spetsen och lyft upp det översta lagret. 
 
 
7. Detta steg kan vara svårt, för det kan kännas som om du inte kommer åt ordentligt eller att dina fingrar bara är i vägen. Ta det lugnt! Försök ha tålamod. Du ska vika in fliken så att den ligger platt längs med den lodräta mittlinjen. Detta gör du genom att fälla in den vänstra spetsen längs med den vågräta mittlinjen mot den lodräta mittlinjen. Om pappret inte vill följa med hela vägen kan du försiktigt dra lagret du precis har vikt ner mot mitten, så att det ligger parallellt med den lodräta mittlinjen. Platta ut vecket du precis har vikt.
8. Upprepa steg 7 på den högra fliken.
 
Grattis! Nu har du vikt en pental fold, riktigt bra jobbat!
1 www.villarosato.hu:

skriven

Sweet blog! I found it while browsing on Yahoo News.

Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there!
Cheers

Kommentera här: