Olika typer av origamipapper

I princip kan du vika origami med vilket papper som helst, men vissa papper lämpar sig bättre än andra. Innan jag går in på de olika typerna av origamipapper vill jag poängtera att vanligt kopieringspapper fungerar helt ok att vika med, fast det är så mycket roligare att att vika med origamipapper! 
 
Kami one-sided and dual-sided
Det absolut vanligaste och billigaste pappret är kami som på japanska betyder just papper. Det är en tunt papper som är färgat på en sida och vit på den andra (one-sided), men den kan även vara färgat eller mönstrat på bägge sidor (dual-sided)
 
Origamido
Detta papper är handgjort av Micheal LaFosse och är berömt för dess tunnhet. Dess yta känns lite glansigt och är väldigt lätt att vika med. 
 
Washi
Detta är ett japanskt papper som är mindre vanligt än kami och mer exklusivt. Washi är tjockare med långa fibrer som skapar en viss textur till pappret, men trots detta är det väldigt mjukt papper som är lätt av vika med. Mönstrad washi har en unik glänsade och ojämn konsistens. 
 
Chiyogami
Detta är också ett japanskt papper med typiskt traditionella mönster, men mindre exklusivt än washi. Chiyogami är också ett lite tjockade papper med synliga fibrer. I USA är chiyogami mer känt som yuzen. Förr i tiden var både washi och chiyogami handgjort, men nu maskintillverkas dem.