Nytt papper att frossa i!

Pappret är mer än halva nöjet när en viker origami. Så att gå ner till ens lokala postombud och hämta ut ett paket fullt med origamipapper gör mig alltid lika förväntansfull. Den här gången hade jag beställt både enfärgade och mönstrade ark i storleken 15x15 cm från Canvas shop som jag varmt kan rekommendera. Bra och prisvärda produkter samt snabb leveranstid.
 
 
Asken med de enfärgade papprena består av 252 ark och 40 olika färgnyanser. Varje papper är färgad på framsidan och vit på baksidan. Den här typen av papper kallas kami, vilket är det allra vanligaste och billigaste pappret en stöter på när en håller på med origami. Det är tunt och enkelt att vika med.
 
  
 
 Klicka på bilderna för att se dem i fullstorlek.
 
Asken med de mönstrade papprena består av 40 ark och 4 olika mönster. Dessa papper håller samma kvalitet som de enfärgade, detta är med andra ord också av papperssorten kami. Dessa ark har traditionella mönster från den japanska kulturen och just denna typ av mönster kallas chiyogami.
 
Jag tycker att alla fyra mönster är väldigt vackra, men om jag skulle plocka ut en favorit är det det gröna mönstret med blommor och tranor på. Just tranan är en central symbol för mig i mitt utövande av origami och så gillar jag den gröna nyansen väldigt mycket.  Vilket av mönsterna tycker du bäst om?

Kommentera här: