Elefanter på alla håll och kanter!

Säg att du vill vika en elefant, men du har inte vikt så mycket origami tidigare. Du har kanske vikt en papperstrana och någonting mer, och nu har du lust att vika en elefant. Du söker på Google och blir imponerad av bilderna samtidigt som du inser att du aldrig kommer att kunna klara av att vika någon av dem.
 
Att utmana sig själv med svårare diagram är någonting jag uppmanar till, men självklart finns det en gräns för ens frustrationsnivå. Det behöver finnas en chans att det faktiskt blir en elefant och inte ett ihopknycklat papper. Det finurliga med origami är att det finns minst ett dussin olika diagram med varierande svårighetsgrader för varje grej du vill vika. Elefanterna i det här inlägget är alla av olika svårighetsgrad. 
 
 
Om du känner för en enklare modell rekommenderar jag den röda elefanten. Den utgår från en bird base, det vill säga samma basvikning som är för den klassiska papperstranan. Om du har vikt en del eller bara känner för en utmaning rekommenderar jag den gröna eller blå elefanten. Teknikmässigt tycker jag att den blåa är svårare, men det tar längre tid att vika den gröna. Precis som jag har sagt tidigare kan tiden det tar att vika en modell vara en riktlinje för dess svårighetsgrad. 
 
Instruktioner och/eller tutorials:
YouTube: Origami Elephant - Röda elefanten 
YouTube: Elephant [Fumiaki Kawahata] - Gröna elefanten
WWF Together: Elephant - Blåa elefanten
  
 
 

Kommentera här: