Folds: Inside & Outside Reverse Fold

När du ska forma ett huvud, ben eller svans är detta vanliga tekniker. Dessa två tekniker finns i väldigt många modeller och diagram, så det är en god idé att förstå hur du viker en inside reverse fold och outside reverse fold. Jag har använt mig av papper som är mönstrat på framsidan och vitt på baksidan, dock ser du inte baksidan i och med att jag utgår från en dubbelvikt fish base. Storleken på pappret är 15x15cm. Innan du börjar kan det vara en idé att fräscha upp kunskaperna om vad en valley fold och en mountain fold är för någonting. Och detta förklarar jag i inlägget Folds: Valley fold & Mountain fold.
 
 
Detta är vad vi strävar mot! (t.v. inside reverse fold och t.h. outside reverse fold)
 
INSIDE REVERSE FOLD
 
1. För på ett enkelt sätt visa tekniken inside reverse fold har jag utgått från en fish base som jag har vikt dubbelt genom en valley fold. Vi kommer enbart fokusera på den övre spetsen. Viktigt att notera innan vi börjar är att pappret är öppet till höger och slutet till vänster. 
2. Börja med att vika ner spetsen till höger efter eget tycke och smak. När det kommer till en inside reverse fold är det viktigt att du viker ner pappret mot den öppna sidan. 
 
 
3. Vik sedan upp vecket du precis har vikt.
4. Öppna upp pappret. Nu ska du föra ner spetsen längs med den linjen du tidigare vikt (det som ser ut som ett V) samtidigt som du viker ihop pappret såsom det var förut. Detta genom en valley fold. 
 
5. När du har gjort steg 4 bör det se ut som ovan och du har gjort en inside reverse fold. 
 
OUTSIDE REVERSE FOLD
 
1. För på ett enkelt sätt visa tekniken outside reverse fold har jag utgått från en fish base som jag har vikt dubbelt genom en valley fold. Vi kommer enbart fokusera på den övre spetsen. Viktigt att notera innan vi börjar är att pappret är öppet till höger och slutet till vänster. 
2. Börja med att vika ner spetsen till vänster efter eget tycke och smak. När det kommer till en outside reverse fold är det viktigt att du viker ner pappret mot den slutna sidan. 
 
 
3. Vik sedan upp vecket du precis har vikt.
4. Öppna upp pappret. Nu ska du föra ner spetsen längs med den linjen du tidigare vikt (det som ser ut som ett upp och nervänt V) samtidigt som du viker ihop pappret såsom det var förut. Detta genom en mountain fold. 
 
5. När du har gjort steg 4 bör det se ut som ovan och du har gjort en outside reverse fold.
 
Om någon steg var svårt att förstå tveka inte att lämna en kommentar, så ska jag försöka förklara det på ett annat sätt. Och om du vill ge förslag på en teknik du vill att jag visar i bloggen är det också bara att lämna en kommentar. :)

Kommentera här: